• Lorem ipsum

Load monitoring | Last meeting takelsturing | Loadcell

Bij het takelen van licht, decor of audio-apparatuur is van het grootste belang om in de gaten te houden en/of te registreren wat de krachten zijn die op de hijsinstallatie worden uitgeoefend. De last kan door middel van load cells worden gemeten en continu worden gemonitord.

Hoe lees je een load cell uit?

Load cells, ook wel weegcellen, worden tussen de last en de takel gemonteerd en houden zo bij wat de kracht is die op de installatie wordt uitgeoefend. De meting wordt elektrisch doorgegeven aan een ontvangend apparaat. Dit kan een specifiek bijbehorend apparaat zijn met een eigen display/uitlezing, maar ook een universele load cell processor, zoals de NLP loadcell processor die er is met 4, 8, 12 en 16 ingangen. De processors zijn voorzien van uitgangen die afhankelijk van een drempelwaarde een noodstop forceren. 

Shackle en dog-bone

De meetelementen zelf hebben vaak de vorm van een shackle, al dan niet dubbel uitgevoerd. Daarnaast kunnen ze zijn vormgegeven als een dog-bone.
Via een NLP-kabel (XLR) worden de metingen naar de processor gestuurd. Voor verschillende toepassingen zijn er load cells beschikbaar met uiteenlopende belastbaarheid.

..
SRS Rigging* SRS Rigging NLP Meetelement 2T dog-bone
SRS Rigging NLP Meetelement 2T dog-bone
Het NLP Meetelement 2T is dog-bone uitvoering is voor het uitlezen en meten van 4-20mA loadcellen. Voor elk ophangpunt van de takel is één meetelement nodig.
SRS Rigging* SRS Rigging NLP Meetelement 3,25T shackle
SRS Rigging NLP Meetelement 3,25T shackle
Het NLP Meetelement 3,25T in shackle uitvoering is een harpsluiting voor het uitlezen en meten van 4-20mA loadcellen. Voor elk ophangpunt van de takel is één meetelement nodig.
SRS Rigging* SRS Rigging NLP Meetelement 7,5T double shackle
SRS Rigging NLP Meetelement 7,5T double shackle
Het NLP Meetelement 7,5T in double shackle uitvoering is een dubbele harpsluiting voor het uitlezen en meten van 4-20mA loadcellen. Voor elk ophangpunt van de takel is één meetelement nodig.
SRS Rigging* SRS Rigging NLP loadcell processor
SRS Rigging NLP loadcell processor
Met deze NLP processor kunnen de lasten van maximaal vier NLP Meetelementen worden uitgelezen.